Str 1 Decembrie nr 25, Isaccea
Tel: 0240 50 66 00
Prezentare locala PDF Imprimare Email

Tinut legendar, primitor si darnic, cu multe si felurite bogatii, cu o pozitie care i-a oferit intotdeauna un rol strategic de prim ordin, poarta catre lumea intreaga si punte catre toate celelalte tinuturi ale tarii, asa se poate caracteriza pamantul dintre Dunare si Mare.

Leganate de trunchiurile de granit si de cuart ale vechilor Hercinici si de acel cantec distinct al tineretei fara batranete care este Delta Dunarii, plaiurile tulcene cuprind in arc de curcubeu locuri inegalabile prin armoniile si vestigiile lor. Aici natura a fost mai darnica prin clima sa varateca si prin relieful tinutului ce cuprinde o stepa si un podis roditor, dealuri cu pasuni intinse si livezi, munti cu paduri si lunci manoase.

La poalele acestor inaltimi, care in tot ansamblul lor alcatuiesc platforma horstului dobrogean, se intinde, pe lunca fluviului, o dantelarie de balti ce insoteste albia acestuia pana in zona sa de varsare. Dupa ce apele Dunarii se despart creand triunghiul deltaic, se formeaza in zona acestuia o retea hidrologica din garle si sahale, lacuri, balti si japse ca un adevarat paienjenis .

Fiecare grind care s-a creat in procesul genetic al Deltei, fiecare ostrov sau plaur consolidat a constituit locul de atractie pentru om, caci atat pamantul care s-a nascut aici, cat mai ales apele ce-l inconjurau, ii rasplateau eforturile cu bogatii mult cautate in toate centrele de pe continent, de la Mediterana si pana la cele din nordul indepartat.Pozitia geografica a tinutului istro-pontic a facut ca din timpurile preistorice pe acest pamant sa se intersecteze marile drumuri comerciale care uneau Anatolia si centrele mediteraneene cu cele din nordul Europei ori din stepele nord-pontice.

Studierea fondului stuficol, al florei si faunei Deltei Dunarii, face obiectiul activitatii tinerilor cercetatori tulceni care continua opera unor eminenti savanti ca Grigore Antipa si Constantin Bratescu.

Muzeele de Stiinte ale Naturii, Istorie Si Arheologie, Etnografie Si Arta, manstirile Celic-Dere, Cocoş, Monumentul Paleocreştin cu cripta martirilor de la Niculitel, monumentele de arhitectura orientala din Babadag sau morile de vant, sunt numai cateva din locurile care imbie la meditatii si ofera pilde ale trecutului.

Originalitatea deosebita, sub aspect faunistic si floristic, fac din Delta Dunarii unul dintre cele mai interesante si atractive complexe turistice de vanatoare si pescuit din tara, si chiar din Europa.
Anual mirifica Delta, mereu noua, spune un calduros "Bun Venit" numerosilor turisti.

 
Home Orasul meu
Copyright © 2017. Primaria Isaccea.