Str 1 Decembrie nr 25, Isaccea
Tel: 0240 50 66 00
Asezare PDF Imprimare Email

ASEZARE

Localitatea, în fapt un mic orasel dobrogean, se înalta pe coline, pe malul drept al Dunarii, la circa 35 km. nord-vest de municipiul Tulcea, într-o zona plina de farmec natural.

SUPRAFATA
Are o suprafta de 9.671 ha, din care intravilan 369 ha. In teritoriul administrativ al orasului se include localitatea Revarsarea si stationarul sanatorial Tichilesti.
Intregul oras este strabatut de D.N. Tulcea – Braila care asigura legatura cu resedinta judetului si cu alte centre importante.
Transportul fluvial face o lejera legatura cu orasele Tulcea, Galati si Braila.

Localitatea Revarsarea, numita de-a lungul timpului si Piatra Calcata, Principele Nicolae, Stefan Gheorghiu, este un sat înfiintat dupa razboiul din 1877 prin defrisarea padurilor virgine, locul fiind populat cu veterani si colonisti.
Stationarul Tichilesti, a luat fiinta cu ani în urma, acolo unde fusese un schit si vietuiau cativa calugari raspopiti (lipoveni fara popa).

CAI DE ACCES
Orasul este strabatut de DN E87, Tulcea - Braila, care asigura legaturile cu municipiul si alte localitati din judet si din tara. Legaturile cu judetele Galati si Braila se fac cu bacurile, peste Dunare, in punctele I. C. Brateanu si Smardan.

VECINI

Nord - fluviul Dunarea formeaza grani a cu Ucraina
Est - la numai 21 km, se afla comuna Somova
Sud-Est - la 11 km, comuna Niculitel
Vest - la 20 km, comuna Luncavita

 

Bine ati venit!

Site-ul nostru va sta la dispozitie cu cele mai noi informatii din localitatea noastra.

Va rugam sa navigati pagina noastra pe internet si sa ne contactati pentru mai multe detalii.

Va multumim! 

Home Despre Localitate
Copyright © 2017. Primaria Isaccea.