CCZ – Compartiment Centru de zi
CCZ – Compartiment Centru de zi
Locație |
Str.Nicolae Grigorescu nr.1 |
Persoană de contact |
Instr. educație Pomazan Lucia-Nora |
Date de contact |
Telefon: 0755031372 |
|
Centrul de zi este un serviciu pentru protecţia copilului a cărui misiune este de a preveni abandonul şi instituţionalizarea copiilor. El funcţionează în subordinea şi sub autoritatea Primăriei şi a Consiliului Local Isaccea.
Servicii furnizate.Beneficiari
În scopul prevenirii / depăşirii situaţiilor de dificultate sau vulnerabilitate identificate în comunitate, care pot duce la marginalizare sau excluziune socială şi al creşterii calităţii vieţii beneficiarilor, respectiv al îndeplinirii misiunii Centrului, care constă în prevenirea separării copiilor de familiile lor, sunt furnizate următoarele tipuri de servicii sociale:
- suport şi asistenţă pentru familiile şi copiii aflaţi în dificultate;
- educaţie informală extracurriculară pentru copii;
- orice alte măsuri şi acţiuni care au scop menţinerea, refacerea sau dezvoltarea capacităţilor individuale pentru depăşirea unei situaţii de nevoie socială: acordarea mesei de prânz pentru copiii beneficiari, socializare şi petrecere a timpului liber.
Serviciile şi activităţile oferite tuturor beneficiarilor sunt:
- ajutor nutriţional : asigurarea servirii mesei de prânz – constând în felul I, felul II şi desert;
În realizarea meniurilor s-au luat în considerare întotdeauna : necesarul zilnic de calorii pentru fiecare categorie de beneficiari , numărul copiilor înscrişi( în sensul că nu se prepară mai multe porţii decât numărul beneficiarilor prezenţi).
- asistenţă socială – referentul urmăreşte evoluţia situaţiei socio-familiale,
întocmeşte anchete sociale trimestriale sau de câte ori este nevoie, oferă consiliere familiilor când există situaţii conflictuale.
- sprijin educaţional în efectuarea temelor de acasă, referate, portofolii, proiecte , urmărindu-se îmbunătăţirea performanţelor şcolare. Activităţile educaţionale se desfăşoară individual sau în grupuri mici de copii, ţinându-se cont de vârsta acestora. Cu toate acestea, uneori este foarte greu să-i motivăm pentru învăţătură. De aceea se impune în continuare disciplinarea elevilor, creşterea motivaţiei lor pentru învăţătură şi lectură, formarea convingerii că trebuie să muncească pentru a se putea realiza în viaţă.
- creşterea interesului copilului pentru cunoştinţe noi, prin desfăşurarea de activităţi educativ-recreative;
- formarea şi dezvoltarea aptitudinilor de comunicare prin activităţi de socializare;
- descoperirea şi încurajarea exersării aptitudinilor şi abilităţilor de care dispune fiecare prin activitaţi practice şi lucru manual.
Cost per copil 2019
* Procedura admitere
*Procedura încetare
*ROF Centru de zi